Bel mij terugDakpannen of riet? 


Kiest u voor een pannendak of een rieten dakbedekking? 

​​​​​​​

​​​​​​​

Dakpannen of riet? 
Kiest u voor een pannendak of een rieten dakbedekking?

Een dak met dakpannen kan heel fraai zijn, maar riet geeft toch een bijzonder cachet. En niet alleen voor klassieke boerenhoeves. Ook bij nieuwbouwwoningen met een strak design geeft een rieten dak het huis een bijzondere uitstraling.

Bij sommige klassieke woningen is ooit het rieten dak vervangen door dakpannen. Dan kan het uit historisch en esthetisch oogpunt interessant zijn om bij een renovatie de rieten dakbedekking weer terug te brengen.


Dakpannen of riet? Wat is mooier?

De keuze voor riet in plaats van dakpannen is in de eerste plaats een esthetische. Bij sommige oudere boerenwoningen of landhuizen past riet nu eenmaal veel beter. Zeker als het huis ontworpen is voor een rieten dakbedekking. Sterker nog, bij sommige landelijke woningen kun je je nauwelijks voorstellen dat het riet vervangen wordt door dakpannen. Bij een renovatie ligt dan hernieuwd gebruik van rieten dakbedekking voor de hand.

Dakpannen of riet? Wat is goedkoper?

Eerlijk is eerlijk, in veel gevallen is een dak met pannen goedkoper dan een rieten dak. Het dekken van een dak met riet is nu eenmaal ambachtelijk werk dat meer tijd kost. Ook het onderhoud is wat duurder. Daar staat tegenover dat de esthetische meerwaarde (en dus de hogere waarde van het huis) de extra investering ruimschoots compenseert.

half riet half pannen

Heeft u vragen over riet of rieten daken?


Afgewogen keuze tussen riet of dakpannen


Er zijn naast de uitstraling en de kosten nog andere overwegingen. Als u bang bent voor de brandveiligheid en de verzekeringskosten, dan kunnen we u alvast gerust stellen. Een rieten dak met een gesloten constructie is niet brandgevaarlijker dan een pannendak. De meeste verzekeraars rekenen dan ook geen extra kosten. Wat de levensduur betreft zijn er ook geen zorgen. Bij juist onderhoud kan een rieten kap makkelijk 40 à 50 jaar mee. Wij bieden u een aantrekkelijk onderhoudscontract aan, waarbij wij periodiek langskomen om uw dak te reinigen en eventueel bij te werken. Tegen vaste jaarlijkse kosten. 


de adelaarshof

Kunt u uw dakpannen vervangen door een rieten dak?


Of u pannen kunt vervangen door riet hangt mede af van de constructie van uw dak. Rietdekkersbedrijf Van Dijk heeft veel ervaring met het geheel of gedeeltelijk vervangen van pannendaken door een rietbedekking. Wij komen graag eens bij u langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn.


Voor meer informatie kunt u ons altijd bellen - 0341-351933 of een mail sturen via onze contactpagina. Wij nemen dan snel contact met u op.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Copyright © Rietdekkersbedrijf Wim van Dijk b.v. Algemene voorwaarden