Bel mij terug

Wat kost een rieten dak?


Alles over prijzen en kosten

Wat kost een rieten dak?
​​​​​​​Alles over prijzen en kosten

De vraag: 'wat is de prijs van een rieten dak' is niet zomaar te beantwoorden. Het ligt er maar net aan wat voor soort rieten dak u bedoelt. De vorm, de afwerking, de constructie en de keuze van het riet. 'Het rieten dak' bestaat niet. En in verband met al die variabelen is het zelfs lastig om een prijs van een rieten dak per vierkante meter te geven.

Want gaat het om een simpele laag riet op een open constructie? Of moet er een gesloten, geïsoleerde constructie onder komen? Gebeurt de afwerking met zink, met dakpannen of met koper? Is het één recht vlak, of moeten er rondingen en raamopeningen in verwerkt worden? Kortom, de kosten van een rieten dak zijn te gevarieerd om zomaar in een prijslijst vast te leggen.


STRAK RIETEN DAK

Waarom geven rietdekkers richtprijzen?


Sommige rietdekkers geven op hun site prijzen per vierkante meter. Ook de vakfederatie rietdekkers geeft prijzen van rond de 120 à 130 euro per vierkante meter. Wij wagen ons hier liever niet aan. Er zit zoveel verschil tussen individuele daken dat een richtprijs geven afbreuk doet aan een serieuze manier van werken. Wel vertellen wij u graag wat de prijs per m2 zal zijn voor úw rieten dak. Inclusief alle materialen, het uurloon, het steigerwerk, de kosten voor afvoer van oud materiaal en alle andere werkzaamheden. 

Waarom verschillende kosten voor rieten daken?


Een belangrijk onderdeel van de kosten voor een rieten dak, zijn de uren die je erin steekt. Een rietdekker die trots wil zijn op het resultaat, zal secuurder en dus langzamer werken dan de rietdekker die vooral een lage kostprijs wil aanbieden. Maar met rieten daken is de kwaliteit heel direct van invloed op de duurzaamheid. Een snel en goedkoop, maar minder professioneel gedekt rieten dak, scheelt niet alleen geld en esthetisch genoegen, maar de levensduur van zo'n dak is ook veel korter. U krijgt sneller weer kosten voor onderhoud, reparatie en vervanging van uw rieten dak. De winst op korte termijn gaat zo uiteindelijk toch verloren.

MODERN RIETEN DAK 

Heeft u vragen over riet of rieten daken?

Rieten dak offerte aanvragen


Ons advies: vraag diverse rietdekkers een offerte voor het rieten dak, maar laat u vooral niet alleen leiden door de prijs. Vraag door naar de kwaliteit van het riet, naar de dekmethoden, de garantie, de manier van werken... ga kijken bij enkele, door de rietdekker gelegde, daken en praat met de eigenaren.


Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt, en een eerlijke prijs betaalt voor een hoge kwaliteit rieten dak waar u decennia lang plezier van hebt. Natuurlijk staan wij altijd klaar om u te adviseren over de kosten van uw rieten dak. Ook brengen wij u graag in contact met enkele klanten.


Bel 0341 351 933 of gebruik onze contactpagina.

Copyright © Rietdekkersbedrijf Wim van Dijk b.v. Algemene voorwaarden