Bel mij terug

Onderhoud en renovatie van uw rieten dak 

Alles over reparatie, renovatie of een onderhoudscontract

Onderhoud en renovatie van uw rieten dak
Alles over reparatie, renovatie of een onderhoudscontract

Goed onderhoud is belangrijk voor de levensduur van uw rieten dak. Een vervuild dak, dat begroeid is door mos en algen, kan niet goed ademen, blijft vochtig en kan gaan rotten. Ook adviseren wij eventuele zwakkere plekken in uw rieten kap te laten renoveren.

Wacht niet tot u lekkages krijgt, maar laat uw rieten dak op tijd 

reinigen en zo nodig repareren. Door regelmatig onderhoud en renovatie van uw rieten dak, kunt u de levensduur met vele jaren verlengen. Onderhoud is dus een goede investering in uw dak.

ONDERHOUD RIETEN DAK

Preventief onderhoud door sprayen tegen mossen en algen


Ter bestrijding van aangroei van algen en mossen kunt u vanaf ongeveer het tweede jaar uw dak periodiek laten bespuiten met een (biologisch afbreekbaar!) bestrijdingsmiddel. Dit middel doodt bestaande mossen en algen en voorkomt nieuwe aangroei.

Is uw dak al te sterk begroeid, dan kunnen wij het diepgaander reinigen en de aangroei handmatig verwijderen. 

Renovatie van uw rieten dak: verstoppen en overbinden

Bij wat oudere daken is de slijtage soms te ver gevorderd. Alleen schoonmaken is dan niet meer voldoende. Een renovatie biedt uitkomst. We voegen dan bijvoorbeeld tussen het bestaande riet nieuw riet toe om de dikte van uw dak weer op niveau te brengen. Dit geeft in eerste instantie een soort 'moiré-effect' vanwege het kleurverschil, maar na verloop van tijd wordt de kleur vanzelf weer egaal. Een andere manier van renovatie is 'overbinden': het vervangen van de oorspronkelijk voor de bevestiging van het riet gebruikte wilgentenen met ijzeren draden. Natuurlijk kunnen we bij een renovatie ook verstoppen en overbinden combineren. Uw dak kan er weer jaren tegen.
Onderhoudscontract rieten dak


Periodiek onderhoud is dé manier om uw rieten dak in topconditie te houden. Met een onderhoudscontract bent u verzekerd van optimaal onderhoud tegen een vaste prijs. U hebt als het ware een abonnement op onderhoud. We komen minimaal één keer per jaar op afspraak bij u langs voor een inspectie, een preventieve behandeling en/of een onderhoudsbeurt.

ONDERHOUD RIETEN DAKEN HIERDEN             Interesse in ons                       onderhoudsabonnement?​​​​​​​Onderhoud en renovatie door de ambachtelijke rietdekker


Voor renovatie van uw rieten dak of onderhoud aan uw rieten dakbedekking kunt u het beste contact opnemen met de rietdekker die uw dak ooit gedekt heeft. Hij kent uw dak en de constructie letterlijk door en door. Weet u niet meer wie de dakdekker is, neem dan contact met ons op. Bel 0341 351 933 of stuur een mail via onze contactpagina. Wij helpen u graag verder.Copyright © Rietdekkersbedrijf Wim van Dijk b.v. Algemene voorwaarden